Suriye'de mahkumlar idamların engellenmesi için açlık grevinde

Suriye'de mahkumlar idamların engellenmesi için açlık grevinde

Suriye'nin kuzeyindeki Hama hapishanesinde mahkumlar açlık grevine gitti.

Suriye'nin kuzeyindeki Hama Hapishanesi'nde mahkumlar, birçok mahkumun idam edilmesinin ardından açlık grevine gitti. İnsan hakları grupları idam sırasını bekleyen çok sayıda mahkumun daha olduğunu ifade ediyor.

Hama Hapishanesi'nde, çoğu 2011 yılında başlayan gösteriler nedeniyle tutuklanan yüzlerce mahkum olduğu ifade ediliyor. Açlık grevi 12 Kasım'da, 11 mahkumun Şam yakınındaki Seydnaya Hapishanesi'ne nakli edilmesinden sonra başladı. Uluslararası Af Örgütü Seydnaya Hapishanesi'ni "insan mezbahası" olarak adlandırıyor

Şam'a gönderilen 11 mahkumun idam edileceği ve açlık grevinin bu nedenle başladığı belirtiliyor.

Cezaevi içerisinden sızdırılan videolarda, mahkumların dış dünyaya "İçerideki ve dışarıdaki Suriyeli kardeşlerimiz, sesimiz olun. Hama Merkezi Hapishanesi'ndeki kardeşleriniz altıncı gününde rejime karşı koymaya devam ediyoruz.

2016 yılında iki kez isyan çıkan hapishanede mahkumlar, tesisin bazı bölümleri ele geçirmeyi başarmıştı. Hapishane müdürünü ve yerel bir polis şefini rehin alan mahkumlar, rejimin bazı mahkumları serbest bırakmayı ve idam cezalarını kaldırmayı kabul etmesi sonrası isyanı sona erdirmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.