İdlib'de suikast faillerine idam cezası

İdlib'de suikast faillerine idam cezası

Muhaliflerin kontrolündeki İdlib, haftalardır peşpeşe gelen suikastlerle sarsılıyordu.

Suriye'nin İdlib kentinde bir dizi patlama ve suikast eylemine iştirak eden 4 kişi idam cezasına çarptırıldı. Kaynakların aktardığına göre, bu kişilerden ikisi bomba yerleştirirken yakalandı. Araçlarında ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalar sonucunda çok sayıda patlayıcı ele geçirildi. 

Fetih Medya'nın haberine göre, Halid Hüseyin isimli şahısın evinde yapılan araştırmada Esed rejimi ile bağlantılı olduğu bazı bilgi ve koordinatları rejime sızdırdığı tespit edildi. İnfaz edilen kişilerin gösterdikleri yerlerde 36 adet fünye, patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ve edevatlarla, 2 adet dürbün, 4 adet uzun namlulu silah ile bu silahlara ait bomba atar mermi ve mühimmatlar bulundu. 

Şehir kaza mahkemesince yargılamanın yargılamanın ardından bu kişiler muhalifler tarafından Meydan Essuq (Çarşı meydanı’n)da infaz edildi.
 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.