İdlib'de suikastle öldürülen muhalif sayısı belli oldu

İdlib'de suikastle öldürülen muhalif sayısı belli oldu

Yerel bir kaynağın derlediği rakamlara göre, düzenlenen suikastlerde yüze yakın muhalif öldürüldü.

Yerel bir kaynağın derlediği rakamlara göre, düzenlenen suikastlerde yüze yakın muhalif öldürüldü.

Suriye'den yerel haber aktarımı yapan "24CR" kurumunun derlediği rakamlara göre, Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) ile Tahrir Suriye Cephesi arasında sağlanan ateşkesten sonra başlayan suikast dalgasında şimdiye kadar 93 muhalif yaşamını yitirdi.

Rakamlara göre, suikastlere en fazla hedef olan muhalif grup HTŞ.

Ajansın aktardığı rakamlara göre, geçen 24 Nisan akşamı muhalifler arasında yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasından sonra başlayan suikast dalgasında şu ana kadar 93 kişi öldürüldü.

Bunlardan 41'i HTŞ, 10'u Feylaku'ş Şam, 7'si Türkistan İslam Partisi, 7'si Ahraru'ş Şam, 5'i Özbek muhalifler, 3'ü Sukuru'ş Şam, 2'si Hurras ed Din ve 1'i Ensaru't Tevhid mensubu.

Suikastlerle öldürülenler arasında muhalif grupların yönetici kadrosundan isimlerde bulunuyor. Ayrıca el yapımı paylatıcı kullanılan suikastlerde birçok sivil ölmüş ve yaralanmıştı.

24 Nisan akşamı Tahriru'ş Şam Heyeti ve Tahrir Suriye Cephesi arasında varılan ateşkes anlaşması öncesinde, İdlib ve Halep kırsalındaki bölgelerde HTŞ'ye bağlı savaşçılara yönelik suikastler düzenleniyordu.

Taraflar arasındaki çatışmaların devam ettiği dönemde suikast saldırılarının durduğu gözlemlenirken, sağlanan ateşkesin ertesi günü suikastler tekrar patlak vermişti.

HTŞ'ye bağlı güçler, geçtiğimiz dönemde kendi kontrollerindeki bölgelerde suikastler düzenleyen kişileri yakalamış, bu kişiler HTŞ'ye karşı düzenlenen suikastlerin arkasında Nureddin Zengi Hareketi ve Ahraru'ş Şam'ın olduğunu öne sürmüştü.

Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde suikastler halen devam ediyor. 

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.