İdlib'de Üniversite Hastanesi hizmete açıldı

İdlib'de Üniversite Hastanesi hizmete açıldı

İdlib'de muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri yöneten 'Kurtuluş Hükümeti', bölgede faaliyet gösterecek 'İdlib Üniversite Hastanesi'ni kullanıma açtı.

İdlib'de muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri yöneten 'Kurtuluş Hükümeti', bölgede faaliyet gösterecek İdlib Üniversite Hastanesini kullanıma açtı.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, yaz aylarında inşaatı devam eden hastane, bugün resmi olarak kullanıma açıldı.

Hastanede 10 adet kliniğin yanı sıra kalp kateterizasyonu, kalp ameliyatları, radyoloji, bilgisayarlı tomografi gibi işlemler için bölümler de bulunuyor.

Hastanenin açılışını, Kurtuluş Hükümeti'nin üst düzey isimleri yaptı.

idlibhastane1.jpeg

idlibhastane2.jpeg

idlibhastane3.jpeg

Suriye'nin kuzeyindeki etkin muhalif gruplardan Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) öncülüğünde teşkil edilen Kurtuluş Hükümeti yaklaşık 3 yıldır bölgede faal durumda.

Muhaliflerin elindeki bölgelerde sivil hizmetleri kontrol eden ve kendisine bağlı bakanlıklar ve yerel idareler bulunan Kurtuluş Hükümeti 3 Kasım 2017 tarihinde ilan edilmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.