İdlib'i vuran Rus topçuları görüntülendi

İdlib'i vuran Rus topçuları görüntülendi

İdlib'in güneyine yönelik kara bombardımanı düzenleyen Rus topçuları, cephe hattında görüntülendi.

İdlib'in güneyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik kara bombardımanı gerçekleştiren Rus topçularının görüntüleri dikkat çekiyor.

Bölgedeki Rus haberciler tarafından paylaşılan görüntüler aslında on gün kadar öncesine ait. Ancak Rus haber kaynakları, topçuların aynı bölgede İdlib'in güneyini vurmaya devam ettiğini belirtiyor.

Muhaliflerin kontrolündeki İdlib kentinin güneyinde yer alan Cebel Zaviye bölgesini vuran Rus topçuları, Rus ordusuna bağlı özel kuvvet birimi personelleri. 

Suriye'deki savaşta, başta temas hatları olmak üzere İran ve Esed rejimi güçlerine destek veren Rus özel kuvvetleri, bir süredir topçu bataryalı gerisinden çatışmalara müdahil oluyor.

İdlib'de ateşkes

İdlib'de 12 Ocak tarihinden itibaren Türkiye ile Rusya arasında sağlanan uzlaşı sonucu bir "ateşkes" olsa da, Rusya, İran ve Esed rejimi güçleri bölgeyi yoğun bir şekilde hedef almak suretiyle ateşkesi hiçe sayıyor.

Özellikle son günlerde Rusya ve Esed rejiminin artan kara bombardımanları nedeniyle İdlib'in güneyindeki Cebel Zaviye bölgesinden birçok sivil, Türkiye sınırına doğru göç etmeye başladı.

ed9cnolwsaa6dbe.jpeg

ed9cnolwaaex-nr.jpeg

photo-2020-07-16-20-46-07.jpg

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum