İdlib'deki Rus bombardımanı Türkiye sınırına yeni göçü tetikledi

İdlib'deki Rus bombardımanı Türkiye sınırına yeni göçü tetikledi

İdlib'in güneyindeki sivil yerleşimlere yönelik Rusya ve Esed rejiminin kara saldırılarının yeni bir göç dalgasının başlamasına neden olduğu bildirildi.

İdlib'in güneyindeki Cebel Zaviye bölgesine yönelik Rusya ve Esed rejimi tarafından gerçekleştirilen kara bombardımanı nedeniyle yeni bir göç dalgasının başladığı ifade edildi.

Cebel Zaviye bölgesindeki köy ve diğer diğer yerleşim birimlerinin günlerdir topçu ateşiyle hedef alınması İdlib'in güneyine yönelik yeni bir göç dalgasını tetikledi.

Bölge kaynakları tarafından aktarılan bilgilere göre, Cebel Zaviye bölgesinde bulunan Ayn Leruz ve Ernebe köyleri sabah saatlerinden bu yana Rusya ve Esed rejimi topçuları tarafından hedef alınmakta.

Hedef alınan köylerde bulunan sivillerin Türkiye sınırına doğru göçe başladıkları bildirildi.

Öte yandan Suriyeli muhaliflerin Rusya ve Esed rejiminin saldırılarına cevaben bölgede operasyonlar gerçekleştirdiği ifade ediliyor.

İdlib'in güneyindeki Cebel Zaviye bölgesinde Rusya ve İran'a ait insansız hava araçlarının kesintisiz uçuş yaptığı da kaynaklar tarafından aktarılan bilgiler arasında.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.