Rusya ve Esed rejimi İdlib'in güneyini bombalıyor

Rusya ve Esed rejimi İdlib'in güneyini bombalıyor

Rusya ve Esed rejimine bağlı güçlerin İdlib'in güneyindeki yerleşimleri ateş altına aldığı bildirildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Rusya ve Esed rejimine bağlı topçu birlikleri İdlib'in güneyindeki Cebel Zaviye bölgesindeki yerleşimleri yoğun bir şekilde ateş altına altı.

Kaynaklar, Cebel Zaviye bölgesindeki Kensafra, Kefruid, Sufuhun, ve El Bera yerleşimlerinin yoğun bir şekilde ateş altına alındığını aktarırken, düzenlenen bombardımanlarda temas hattındaki 4 muhalif savaşçının hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bombardıman nedeniyle bölgede sivillere ait çok sayıda evin zarar gördüğü, bazı evlerin yandığı bilgisi de aktarıldı.

Karşılıklı sevkiyatlar

Bölgeye yönelik bombardımanın muhaliflerin temas hattına yaptığı askeri sevkiyat esnasında gerçekleştirildiği bildirildi. 

Öte yandan Rusya ve İran destekli Esed rejimi güçleri de aynı bölgeye uzun süredir askeri yığınak yapıyor. 

Geçtiğimiz günlerde rejime bağlı güçler Cebel Zaviye bölgesinde ilerleme girişiminde bulunmuş, bölgedeki muhaliflerle yaşanan çatışmanın ardından bu unsurlar bölgeden geri çekilmişlerdi.

Rusya ve İran tarafından desteklenen rejim güçleri uzun bir süreden bu yana, İdlib'in güneyine askeri sevkiyatlarını sürdürüyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.