Rusya İdlib'e yönelik saldırının senaryosunu hazırlıyor

Rusya İdlib'e yönelik saldırının senaryosunu hazırlıyor

Suriye'deki Rus kaynakları tarafından yapılan açıklamada, muhaliflerin Esed rejimine ait mevzilere saldırılar gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Bir süredir Suriye'deki sivil yaşam alanlarını doğrudan hedef almaya başlayan Rusya ve Esed rejiminin saldırılarının ardından, Rusya'nın Suriye'deki 'Tarafları Uzlaştırma Merkezi' "El Nusra" olarak isimlendirdiği muhaliflerin, rejim mevzilerine saldırılar gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan 'Tarafları Uzlaştırma Merkezi' Başkanı Aleksandr Şerbitskiy, Suriyeli muhaliflerin İdlib'in güneyindeki rejim noktalarını hedef aldığını belirtti.

Şerbitskiy, Esed rejiminin bu saldırılar sonucu zayiat verdiğini belirtirken, muhaliflerin karşı saldırılarının da geri püskürtüldüğünü iddia etti.

Süreç

İdlib'in güneyindeki Cebel Zaviye bölgesi başta olmak üzere birçok nokta uzun süredir rejim güçleri tarafından kara bombardımanlarıyla hedef alınıyor. 

Düzenlenen kara bombardımanlarının yanında geçtiğimiz birkaç gün içinde Rusya'ya ait savaş uçakları da kırsal yerleşimlerdeki sivil yaşam alanlarını hedef alıyor. 

Rus savaş uçakları son olarak İdlib kırsalındaki Binniş kasabasında sivil yerleşimleri bombalamış, saldırılarda en az 4 sivil yaşamını yitirmişti.

Suriyeli muhalifler tarafından yapılan açıklamalardaysa, bölgede Rusya ve Esed rejiminin gerçekleştirdiği saldırılara cevap verildiği ifade edildi.

İdlib'in güneyine yönelik yoğun rejim bombardımanı nedeniyle geçtiğimiz hafta Türkiye ile Rusya arasında İdlib'deki M4 karayolu üzerinde gerçekleştirilmesi planlanan ortak kara devriyesi de iptal edilmişti.

Rusya'nın operasyon hazırlığı

Öte yandan Rusya'nın son dönemde İdlib'e yönelik artan saldırıları, yeni bir askeri harekatın başlayabileceği şeklinde yorumlanıyor. 

Rusya ve İran tarafından desteklenen rejim güçleri bir süredir İdlib'in güneyi ve Halep'in batısındaki temas hatlarına askeri sevkiyat yapıyor. 

Diğer yandan Mısır'ın da bu yönde Esed rejimine destek amacıyla 150 kadar askerini Suriye'ye gönderdiği iddia ediliyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.