İdlib'de Rusya destekli rejimle muhalifler arasında çatışmalar artıyor

İdlib'de Rusya destekli rejimle muhalifler arasında çatışmalar artıyor

Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib’in güneyinde Rusya destekli rejim güçleri ve muhalif gruplar arasındaki gerilim devam ediyor.

Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib’in güneyinde Rusya destekli rejim güçleri ve muhalif gruplar arasındaki gerilim devam ederken, Türkiye’nin bölgeye yönelik askeri takviyesi sürüyor.

Rusya destekli rejim güçleri, geçtiğimiz Perşembe gecesi İdlib’in güney kırsalında yer alan  Futeyra, Kansafra, Safuhun ve Felifel’e top atışları ile saldırı düzenledi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne (SOHR) göre, Feth el Mubin operasyon odası, rejimin kendi bölgelerini sürekli hedef almasına yanıt olarak, birkaç gün önce İdlib’in güney kırsalındaki rejim noktalarını füze ve top atışları ile hedef aldı.

Rejim güçleri ise Kokfin, Kansafra, Kefr Aved ve Ayn Laruz köylerini hedef almaya dün de devam etti.

Türkiye'nin takviyeleri sürüyor

Aynı zamanda, Türk ordusunun İdlib’e askeri takviyelerinin de devam ettiği bildirildi.

İdlib’in kuzeyindeki Kefr Lusin’den giriş yapan askeri ve lojistik malzeme taşıyan 20 araçlık konvoy, Gerginliği Azaltma Bölgeleri’ndeki Türk gözlem noktalarına doğru yöneldi.

Şarkul Evsat'ın haberine göre, Şubat başından bu yana Gerginliği Azaltma Bölgesi’ne giren zırhlı tank, zırhlı personel taşıyıcı (ZPT), zırhlı güvenlik kabini ve askeri radarları içeren Türk askeri araç sayısı 8 bin 380’e ulaştı. Aynı dönemde İdlib ve Halep’te konuşlanan Türk askerlerinin sayısı da 11 bin 500’ü aştı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.