İdlib'deki Türk-Rus ortak devriyesine bombardıman engeli

İdlib'deki Türk-Rus ortak devriyesine bombardıman engeli

İdlib'deki Türk-Rus ortak devriyesinin, rejim güçlerinin kara bombardımanı nedeniyle kısmen iptal edildiği bildirildi.

İdlib'deki M4 karayolunda bugün gerçekleştirilen Türkiye Rusya birleşik kara devriyesinin, rejim güçlerinin İdlib'in güneyine yönelik gerçekleştirdiği kara bombardımanı nedeniyle kısmen iptal edildiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, ortak devriye, güney istikameti yönünde iptal edilerek, İdlib batı ve Lazkiye kuzey kırsalı bölgesi ekseninde oluşturuldu.

Kaynaklar, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin sabah saatlerinden bu yana devriyenin İdlib'deki M4 karayolunda gerçekleşmesi planlanan rota üzerinde incelemelerde bulunduğunu aktardı.

Süreç

Rusya ve İran tarafından desteklenen rejim güçleri uzun süredir İdlib'in güneyindeki Cebel Zaviye bölgesinde bulunan köy ve diğer yerleşimleri kara bombardımanıyla hedef alıyor. 

Düzenlenen bombardımanlara Rus topçularının da destek verdiği ifade edilirken, bombardımanlar yüzünden bölge halkının Suriye'nin kuzeyi, Türkiye sınırındaki bölgelere doğru göç ettiği belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.