Türkiye'nin desteklediği muhalifler İdlib'deki eğitimlerini tamamladı

Türkiye'nin desteklediği muhalifler İdlib'deki eğitimlerini tamamladı

Türkiye tarafından desteklenen Suriyeli muhaliflerden yeni bir grubun İdlib'deki eğitimlerini tamamladığı bildirildi.

Suriye'nin kuzeyindeki İdlib bölgesinde Türkiye tarafından desteklenen Suriyeli muhaliflerden yeni bir grubun askeri eğitimlerini tamamladıkları bildirildi. 

Abdurrahman Mustafa'nın Başbakanı olduğu Suriye Geçici Hükümeti Savunma Bakanlığına bağlı Ulusal Kurtuluş Cephesi'ne bağlı muhalifler bir süredir devam eden askeri eğitimlerin ardından dün düzenlenen bir törenle mezun edildi.

Rusya ve İran destekli Esed rejiminin İdlib'in güneyine yönelik saldırılarını aralıksız devam ettirdiği bu dönemde, Türkiye'nin desteklediği muhaliflerin yaptığı hazırlıklar dikkat çekiyor.

İdlib'deki Ulusal Kurtuluş Cephesi, Ekim 2019'da Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekatı bölgelerinde konuşlu bulunan, Türkiye'nin desteklediği 'Suriye Milli Ordusu' (SMO) bünyesine dahil olmuştu.

Ulusal Kurtuluş Ordusu aynı zamanda Tahriru'ş Şam Heyeti'nin (HTŞ) İdlib'de Rusya ve İran destekli rejim güçlerine yönelik saldırılarına da katılıyor. Saldırılar, HTŞ'nin başını çektiği ve birçok grubu bünyesinde barındıran Fethu'l Mubin Operasyon Odası altında gerçekleştiriliyor.

photo-2020-07-29-09-36-23.jpg

photo-2020-07-29-09-36-29.jpg

photo-2020-07-29-09-36-31.jpg

photo-2020-07-29-09-36-36.jpg

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.