Rusya ve muhaliflerden İdlib'in güneyine karşılıklı sevkiyat

Rusya ve muhaliflerden İdlib'in güneyine karşılıklı sevkiyat

Rusya ve desteklediği Esed rejimi güçlerinin son dönemde İdlib'in güneyine artan sevkiyatı sonrası muhaliflerin de bu yönde askeri sevkiyat gerçekleştirdiği bildirildi.

Rusya ve İran tarafından desteklenen Esed rejimi güçlerinin son dönemde İdlib'in güneyine yönelik artan askeri sevkiyatları sonrasında, muhaliflerin de savunma hattını güçlendirmek amacıyla sevkiyat gerçekleştirdiği bildirildi.

İdlib'in güneyindeki Cebel Zaviye bölgesine yönelik muhalifler tarafından gerçekleştirilen askeri sevkiyatların, rejimin ilerleme girişiminde bulunduğu temas hatlarına konuşlandırılacağı ifade edildi.

Geçtiğimiz 14 Temmuz tarihinde Türkiye ve Rusya'nın İdlib'deki M4 karayolunda gerçekleştirdiği ortak devriyeyi hedef alan bombalı araç saldırısından sonra rejim güçleri, muhaliflerin kontrolünde bulunan Cebel Zaviye bölgesindeki yerleşimleri karadan bombalamaya başlamıştı.

Öte yandan Rusya'ya ait savaş uçakları da ortak devriye saldırısının ardından Lazkiye ve İdlib kırsalında muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgelere yoğun hava saldırıları gerçekleştirmişti.

Bölgeden haber aktarımı yapan aktivistler, muhaliflerin Cebel Zaviye bölgesine yönelik sevkiyatına dair görüntüler paylaşıyor:

ekran-resmi-2020-07-24-14-04-22.jpg

Diğer yandan sosyal medya ağlarında, Rusya ve İran tarafından desteklenen Esed rejimi unsurlarının Cebel Zaviye bölgesine yönelik askeri sevkiyatına ait görüntüler de paylaşılmakta:

ekran-resmi-2020-07-24-14-05-52.jpg

Rus özel kuvvet personelinin de İdlib'in güneyinde konuşlandıkları bölgelerden muhaliflerin kontrolündeki Cebel Zaviye bölgesine yönelik top atışları gerçekleştirdiği biliniyor. 

Rusya'nın desteklediği rejim güçlerinin Cebel Zaviye bölgesindeki Binin yerleşiminde bazı stratejik noktaları ele geçirip, bölgede hakimiyet sağlamaya çalışıyor. 

Bölgedeki muhalifler bir süredir Rusya ve rejim güçlerinin saldırılarına karşılık vermekte.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.