Türk askeri İdlib'in güneyinde konuşlandı

Türk askeri İdlib'in güneyinde konuşlandı

Türk askerlerinin İdlib'in güneyine konuşlandığı bildirilirken, Suriyeli muhaliflerin de bu bölgeye yönelik askeri takviyeler gerçekleştirdiği ifade edildi.

Türk askerlerinin İdlib'in güneyindeki Cebel Zaviye bölgesinde konuşlandığı bildirilirken, Suriyeli muhaliflerin de bu bölgeye yönelik askeri takviyeler gerçekleştirdiği ifade edildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Suriyeli muhalif gruplar İdlib'in güneyinde Rusya ve İran destekli rejim güçleriyle temasın sağlandığı noktalara takviye askeri güç sevkiyatı yaptı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada muhalif grupların Cebel Zaviye ve Kafranbel bölgelerinde bulunan temas hatlarına sevkiyat yaptığı ifade edilirken, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin de İdlib'in güneyindeki askeri hareketliliğine dikkat çekildi.

Açıklamaya göre İdlib'in güneyindeki Türk askerleri Cebel Zaviye bölgesinde bulunan köy ve diğer yerleşim birimlerinde konuşlandı. 

Gözlemevi tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamada, Rusya ve İran destekli rejim unsurlarının İdlib'in güneyindeki bölgelere yoğun askeri sevkiyat yaptığı ifade edilmişti.

Rejimin bu bölgelere yönelik uzun süredir devam eden askeri sevkiyatları, İdlib'in güneyinde yeni bir bir operasyonun başlayabileceği şeklinde yorumlanıyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.