Suriyeli muhalifler Rusya ve rejimin saldırılarına karşılık veriyor

Suriyeli muhalifler Rusya ve rejimin saldırılarına karşılık veriyor

Suriye silahlı muhalefetinin İdlib kırsalındaki Rusya ve rejim saldırılarına karşılık verdiği bildirildi.

Suriye silahlı muhalefetinin İdlib güney kırsalındaki bölgelerde Rusya ve rejim saldırılarına karşılık verdiği bildirildi.

Rusya ve İran destekli rejim güçlerinin İdlib'in güneyine yönelik uzun süredir devam eden kara bombardımanına, muhalifler tarafından karşılık verilerek bu unsurlara ait birçok nokta topçu ateşiyle hedef alındı.

Edinilen bilgilere göre, İdlib'in güneyindeki Cebel Zaviye bölgesi ile Maret el Numan ilçesi eksenindeki rejim hedefleri Tahrir el Şam Heyeti'nin (HTŞ) başını çektiği 'El Fethu'l Mubin' operasyon odasına bağlı muhaliflerce ağır silahlarla vuruldu.

Özellikle son dönemde Rusya ve İran destekli rejim güçlerinin İdlib'in güneyi ve Halep'in batısına yönelik yoğun askeri sevkiyatları, bölgede yeni bir operasyonun habercisi olarak yorumlanmıştı.

Artan saldırılar ve askeri sevkiyatların ardından Türkiye'nin de İdlib'e yönelik askeri sevkiyatlarını artırdığı, bazı bölgelere takviyeler yapıldığı ifade ediliyor. 

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.