İhvan'dan cezaevinde ölen İsam Aryan için soruşturma talebi

İhvan'dan cezaevinde ölen İsam Aryan için soruşturma talebi

Müslüman Kardeşler teşkilatı (İhvan), İsam Aryan'ın ölümünü soruşturmak için uluslararası bir komite kurulmasını talep etti.

Müslüman Kardeşler teşkilatı (İhvan), eski liderlerinden 66 yaşındaki İsam Aryan'ın ölümünü araştırmak için uluslararası bir tıbbi komite kurulması çağrısında bulundu.

Hareket yaptığı açıklamada ''Bazı medya organları, Aryan'ın ölümünün hapishane görevlilerinin işkence ve doğrudan saldırısının sonucu olduğunu gösteren kanıtları ortaya çıkardı" ifadesi yer aldı.

Açıklamada ''Bu bilgi, merhumun cesedine farklı muamelelerde bulunulduğunu desteklemektedir." ifadelerine de yer verildi.

İhvan, açıklamasında "Yetkililerin Aryan'ın cesedini ailesine teslim etmeyi reddettiğini, yıkama ve defin işlemlerine katılmalarını engellediklerini, hatta son bir kez görmelerini dahi kabul etmediklerini'' belirtti.

Ayrıca ''Bu yaşananların daha önce hapishanede hiç görülmemiş bir vaka olduğu'' da açıklamada vurgulandı.

Hareket, açıklamada ''Ölen kişinin cenazesinin, son işlemlerinin tamamlanması için ailesine teslim edilmesi geleneksel bir kanundur'' ifadelerini kullanarak ''Bunun dahi suikast ihtimalini güçlendirdiğini'' söyledi.

İhvan, açıklamada son olarak "Uluslararası toplumu ve tüm uluslararası insani hukuk örgütlerini, Aryan'ın ölüm nedenini araştırmak için hızlı hareket etmeye çağırdığını" belirtilerek "Merhum şehidin cesedini incelemek ve gerçeği kamuoyuna açıklamak için yetkili bir uluslararası tıp komitesinin oluşturulması" çağrısında bulundu.

Kaynak: Mepa News

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.