İhvan'ın eski lideri Mahmud İzzet: 16 aydır hücrede tutuluyorum

İhvan'ın eski lideri Mahmud İzzet: 16 aydır hücrede tutuluyorum

Mahkemede yaptığı konuşması internete sızan eski İhvan liderleri Mahmud İzzet, 16 aydır kötü koşullarda tutulduğunu söyledi.

Mısır'da tutuklu bulunan Müslüman Kardeşler'in (İhvan) eski genel lideri Mahmud İzzet (1944-) 16 aydır hücresinden dışarı çıkarılmadığını, sağlık durumunun kötü olduğunu, avukat ve yakınlarıyla görüştürülmediğini söyledi.

Mahmud İzzet, Genel Mürşit sıfatıyla hareketin başında bulunan Muhammed Bedi'nin 2013 yılında tutuklanmasıyla, İhvan'ın Genel Mürşitliği görevine vekaleten getirilmişti.

77 yaşındaki Mahmud İzzet'in geçen hafta çıkarıldığı mahkemesinde yaptığı konuşmasının videosu internete sızdırıldı.

16 aydır tutuklu olan Mahmud İzzet bu konuşmasında bu süre zarfında sürekli hücrede tutulduğunu belirterek, sağlık durumunun gittikçe kötüleşmesine rağmen tedavisine izin verilmediğini dile getirdi.

Mahmud İzzet ayrıca, kanunlara aykırı olmasına rağmen 16 aydır yakınları ve avukatlarıyla da görüşmesine engel olunduğunu belirtti.

Mahmud İzzet yargılandığı mahkemede "Hamas adına casusluk yapma" suçlamasıyla geçtiğimiz gün 25 yıl hapse mahkum edildi. İzzet, Nisan ayında da "Mısır'da yönetimi devirmek üzere silahlı faaliyet yönetme" suçlamasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. 

2013'teki darbeden bu yana aranan Mahmud İzzet  2020 yılında yakalanıp tutuklanmıştı. 1944 doğumlu İzzet Tıp Fakültesi mezunu ve bu alanda doktora yapmış bir isim. Aynı zamanda İslami İlimler konusunda da lisans mezuniyeti bulunuyor. 1953 yılında İhvan ile tanışan ve 1962'de harekete katılan İzzet, zamanla İhvan içerisinde yükselmişti.

Darbeden bu yana Mısır'da on binlerce kişi siyasi suçlamalarla hapsedildi ve işkence gördü. Çok sayıda kişi cezaevlerinde hayatını kaybederken yüzlercesi de idam edildi. Mısır'da Abdulfettah el Sisi yönetiminin mahkeme süreçlerinin bağımsız ve adil olmadığı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.