İmam Buhari Vakfı: Adana'daki şiddet kabul edilemez

İmam Buhari Vakfı: Adana'daki şiddet kabul edilemez

İmam Buhari Vakfı, Adana'da geçtiğimiz gün Furkan Vakfı üyelerine yönelik gerçekleşen orantısız polis şiddetiyle ilgili açıklamada bulundu.

İmam Buhari Vakfı, Adana'da gerçekleşen olaylara ilişkin bir açıklama yayınladı.

Geçtiğimiz hafta sonu şehirde Furkan Vakfı üyelerince düzenlenen gösterilere polis müdahale etmiş, göstericilere uygulanan şiddet birçok kesimden tepki toplamıştı.

Vakıf tarafından yapılan açıklamada, "Adana'da yaşanan şiddet, Müslümanların değer ve vicdan ölçülerince asla kabul edilemeyeceği gibi, mevcut hukuk sistemlerinin standartlarına göre de orantısız, aşırı ve temelsizdir." ifadelerine yer verildi.

"Mevcut siyasi sistemin hukuki dayanakları çerçevesinde, gösteri ve yürüyüşlerin engellenmesi kanuni görülse dahi, göstericilere işkenceye varacak derecede ağır bir şiddet uygulanmasının kabul edilebilir bir yanı yoktur." ifadesinin kullanıldığı açıklama, "İslam şiarı taşıyan göstericilere yönelik şiddetin, hiçbir hukuk ve değer göz önüne alınmadan uygulandığı dönemlerin alışkanlıklarına geri dönülmemesi, başta Müslümanlar olmak üzere tüm toplumun, sürdürülebilir bir huzur ortamı için temennisidir." sözleriyle son buldu.

Açıklama şu şekilde:

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.