İmam Buhari Vakfı'ndan Hindistan'da Hz. Muhammed'e edilen hakaretlere dair açıklama

İmam Buhari Vakfı'ndan Hindistan'da Hz. Muhammed'e edilen hakaretlere dair açıklama

İmam Buhari Vakfı, Hindistan'da Hz. Muhammed'e yönelik hakaretler ve ülkede artan gerilimle ilgili açıklamada bulundu.

İmam Buhari Vakfı, Hindistan'da Hz. Muhammed'e yönelik hakaretler ve ülkede artan gerilimle ilgili açıklamada bulundu.

Hindistan'da iktidar partisi BJP yetkililerinin Hz. Muhammed'e hakaret etmesi, başta ülkede 200 milyonluk nüfuslarıyla azınlık olan Müslümanlar olmak üzere İslam dünyasının tepkisini çekmişti.

Olaylara ilişkin açıklama yapan vakıf, "Müslümanların kanını akıtan, hapseden, işkence ve tecavüzlerde bulunan Hint devleti ve iktidarı, bir başka zulme daha imza atarak, Peygamber sallallahu aleyhi vesellem'in şahsını hedef almaktadır" ifadelerini kullandı.

Açıklamada Hint yönetiminin hakareti protesto eden Müslümanları katlettiğine değinilirken, Hz. Muhammed'e yönelik hakaretlere karşı durulması çağrısında bulunuldu.

İmam Buhari Vakfı'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

""Peygamber, mü’minlere kendi nefislerinden daha evladır." (Ahzab Suresi, 6'ncı ayet)

Uzun süredir Müslümanlara yönelik hakaret, linç ve katliamların yaşandığı Hindistan, akan kanlar henüz kurumadan bu kez de Allah azze ve celle'nin şerefli elçisi ve peygamberlerin sonuncusu olan Allah Resulü sallallahu aleyhi vesellem'e yönelik hakaretlerle gündeme gelmiştir.

Hindistan'ın İslam düşmanı yönetiminin yetkilileri, birbirleriyle şer ve zulmette yarışırcasına, yaratılanların en şereflisi olan Allah Resulüne hakaretlerde bulunmaktadır. Müslümanların kanını akıtan, hapseden, işkence ve tecavüzlerde bulunan Hint devleti ve iktidarı, bir başka zulme daha imza atarak, Peygamber sallallahu aleyhi vesellem'in şahsını hedef almaktadır.

Hindistan Müslümanları, canları ve malları tehlike altına olmasına rağmen, bu hakaretlere karşı sessiz kalmamış, Allah Rasulü'ne edilen hakaretleri lanetlemek, kutsallarını savunmak ve tüm zalimlere karşı hakkı haykırmak adına sokaklara dökülmüştür. Ancak Hindistan yönetimi, Allah Rasulü'ne hakareti protesto eden Müslümanları da alıkoymayı, işkence etmeyi ve katletmeyi seçmiştir.

Şüphesiz Allah Resulü sallallahu aleyhi vesellem, izzet ve cihad ümmetinin biricik önderi ve övünç kaynağıdır. Onun hayatı Müslümanların rehberi, mübarek eşleri de müminlerin anneleridir. Allah azze ve celle ve Rasulü sallallahu aleyhi vesellem, tüm Müslümanlar için canlardan, mallardan ve evlatlardan daha değerlidir. Allah Rasulü'ne, mübarek eşlerine, onun sünnetine, onun kutsal davasına edilen hakaretler, Müslümanların maruz kaldığı tüm eziyetlerden daha ağır bir eziyet, tüm katliamlardan daha ağır bir zulümdür.

Müslümanlar, gerek Hindistan'da necaset ve şirk ile özdeşleşen kitlelerin, gerekse onların tüm dünyadaki necis kardeşlerinin hakaret ve zulümlerine karşı, tek bir beden gibi dimdik ve kuvvetli şekilde durmalıdır. Allah Rasulü sallallahu aleyhi vesellem elbette kimsenin korumasına muhtaç değildir, fakat müminler, İslam Peygamberi sallallahu aleyhi vesellem'in izzetini canları pahasına koruyarak imanlarını muhafaza etmeye muhtaçtır.

Başta Hint yönetimi olmak üzere Allah Resulüne dil uzatan tüm zalimleri lanetliyor, Müslümanları bu konuda duyarlı olmaya, Allah azze ve celle ve Resulü Hz. Muhammed sallallahu aleyhi vesellem başta olmak üzere İslam’ın tüm değerlerini hassasiyetle koruma hususunda gayret göstermeye davet ediyoruz.

Bu vesileyle bir kez daha, katliamlara ve hakaretlere karşı canlarını ortaya koyarak direnen Müslüman Hint kardeşlerimizi hasretle selamlıyoruz.

Ahmed b. Hanbel'in Müsned'inde Ebû Münîb el-Cüraşî kanalıyla Abdullah b. Ömer'den rivâyet edilen bir hadise göre, Rasulullah sallallahu aleyhi vesellem şöyle buyurmuştur:

"Kıyamet öncesinde, hiçbir ortağı olmayan, tek olan Allah'a ibâdet edilinceye kadar kılıçla gönderildim. Rızkım mızrağımın gölgesi altına konulmuştur. Zillet ve alçaklık benim emrime karşı gelenlere yüklenmiştir. Kim bir topluluğa benzerse o da onlardandır." (Ahmed İbn Hanbel, II, 50, 92)"

katki.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.