İmamoğlu: Genel başkanımızın bayram öncesi önemli açıklamaları olabilir

İmamoğlu: Genel başkanımızın bayram öncesi önemli açıklamaları olabilir

Ekrem İmamoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile son görüşmesine ilişkin detayları paylaştı.

İBB Başkanı "Genel Başkanımızın umuyorum ki bayram öncesi yapacağı bazı aktarımlar sonrasında farklı ortam farklı buluşmada bireysel olarak konuşabilirim" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı ve bir kez daha güçlü değişim vurgusu yaptı.

Seçimin kaybedildiğini hatırlatan İmamoğlu, "Kaybettik, bu iki kere iki dört. Kıymetli genel başkanımız ile sürekli detaylı şekilde konuştuk. Önerilerim oldu. Bu süreci sürdürüyoruz kendilerine çalışmalarımızı sunuyoruz. Değişim parametrelerimizi kendisine ilettim. Değişim ve dönüşüm geniş olmalı. Bu çok değerli çok detaylı bir uzlaşı buluşmasıydı" dedi. 

Değişimin felsefesi ve yeni bir felsefeden bahseden İmamoğlu, değişim ve dönüşümün de detaylı olması gerektiğini ve şu ana kadar ki hamlelerin "belli ki yetersiz" olduğunu dile getirdi ve ekledi: "Sadece İstanbul'da değil her yerde yerel seçimlere güçlü girmeliyiz."

"Bayram öncesi açıklama gelebilir"

Kılıçdaroğlu'ndan bayram öncesinde önemli açıklamalar gelebileceğini ifade eden İmamoğlu, "Genel Başkanımızın umuyorum ki bayram öncesi yapacağı bazı aktarımlar sonrasında belki farklı ortam farklı buluşmada bireysel olarak kamuoyunu bilgilendireceğim tarafları olabilecektir. Bunu zaman gösterecektir" dedi.

"Her seçimde farklı raporlar hazırlatırım"

Hazırlattığı raporlara ilişkin de konuşan İmamoğlu şöyle devam etti: Yıllardır beraber siyaset yaptığım arkadaşlarım da bilirler. Ben bu dahil tüm seçim süreçlerinin raporlarını tutmuş birisiyim. Tek bir raporum yok, farklı kaynaklardan farklı raporlar var elimde. İşin bilimsel tarafını çalışan arkadaşların hazırladığı rapor var, siyasi analiz ve düşünsel düzeyde farklı raporlar var. iBB bu seçimden nasıl çıktı, etkilendi buna ilişkin de raporlarım var. Bunu yapmak zorundayım. Bunları yeri geldiğinde ilk paylaşacağı yer de tabi ki benim partimdir."

'Yerel seçimler için yol haritası belirlediniz mi? Aday olacak mısınız?' sorusuna ise İmamoğlu "O önemli bir detaydır ama detaydır sadece. Ortak mutabakatla ve ortak akılla kararlar alınır ve kamuoyu ile paylaşılır" dedi.

Kaynak: Oksijen, Mepa News

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.