IMF'den Sisi rejimine 3 milyar dolar kredi

IMF'den Sisi rejimine 3 milyar dolar kredi

Uluslararası Para Fonu (IMF), Mısır'a 3 milyar dolar kredi sağlanmasını içeren anlaşmayı onayladı.

IMF'den yapılan yazılı açıklamada, söz konusu kredinin, makroekonomik istikrarı sağlamayı ve özel sektör öncülüğünde kapsamlı büyümenin yolunu açmayı amaçlayan kapsamlı bir politika paketini temsil ettiği belirtildi.

IMF açıklamasında Mısır'da uygulanacak para politikasının döviz rezervlerini artırmayı ve enflasyonu kademeli olarak düşürmeyi amaçladığı ifade edildi.

Açıklamada, 46 ay vadeli verilen 3 milyar dolar kredinin, "Mısır'a uluslararası ve bölgesel ortaklarından daha fazla finansman sağlanmasını teşvik etmesinin beklendiğine" işaret edildi.

Mısır'da enflasyon oranı kasım ayı itibarıyla yüzde 19 seviyelerinde.

Ne olmuştu?

Uluslararası Para Fonu (IMF) geçtiğimiz Ekim ayında Mısır ile 3 milyar dolarlık kredi anlaşmasına varıldığını açıklamıştı.

Anlaşma öncesinde Mısır'ın serbest kur rejimine geçeceğini ve faiz oranlarını 200 baz puan artırmasını duyurmasının ardından ardından Mısır Lirası, ABD Doları karşısında yüzde 13,5 oranında gerilemişti.

Mısır Rusya'nın Ukrayna işgali sonrası ağır bir ekonomik kriz ile karşı karşıya kalmış ve bu kapsamda IMF ile görüşmeler başlatmıştı.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.