IMF'den Ukrayna uyarısı: Dünya ekonomisine ciddi etkisi olacak

IMF'den Ukrayna uyarısı: Dünya ekonomisine ciddi etkisi olacak

Uluslararası Para Fonu (IMF) Ukrayna'daki savaşın küresel ekonomi üzerinde ciddi etkileri olacağını söyledi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Ukrayna'daki savaşın küresel ekonomi üzerinde ciddi etkileri olacağını söyledi.

IMF tarafından cumartesi günü yapılan açıklamada, "Durum oldukça değişken ve büyük bir belirsizliğe işaret etse de ekonomik sonuçları halihazırda ciddi görünüyor." ifadeleri kullanıldı.

Ukrayna'daki savaşın enerji ve tahıl fiyatlarını artırdığını belirten IMF, Rusya'ya yapılan yaptırımlar ve komşu ülkelere akın eden bir milyondan fazla Ukraynalı mültecinin durumuna da dikkat çekti.

Krizin fiyatlar üzerindeki baskının zaten yüksek olduğu bir dönemde ekonomik faaliyetler ve enflasyon üzerinde şok etkisi yaratacağı belirtildi.

Ukrayna'nın 1,4 milyar dolarlık acil durum finansmanı talebinin önümüzdeki hafta onaylanmak üzere genel kurula sunulacağını bildiren açıklamada, Moldova'daki yetkililerle de finansman seçenekleri hakkında görüşüldüğü belirtildi.

Ukrayna önemli ekonomik hasarla karşı karşıya kalacak

IMF'ye göre, Rus işgali nedeniyle altyapısı zarar gören Ukrayna halihazırda önemli bir ekonomik hasarla karşı karşıya.

Finansman ihtiyacını bu aşamada net olarak değerlendirmenin zor olduğunu söyleyen IMF, "Ukrayna'nın ciddi toparlanma ve yeniden inşa maliyetleriyle karşılaşacağı açık." ifadelerini kullandı.

IMF geçen hafta, 1,4 milyar dolarlık acil durum talebi önümüzdeki hafta görüşülecek Ukrayna'nın IMF'de Haziran ayına kadar 2,2 milyar dolarlık kullanılabilir fonu olduğunu açıklamıştı.

Kaynak: Euronews

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.