INF'nin ardından: Rusya'dan ABD'ye füze konuşlandırma tehdidi

INF'nin ardından: Rusya'dan ABD'ye füze konuşlandırma tehdidi

Rusya'nın ABD Büyükelçisi Anatoliy Antonov 'ABD Avrupa'ya füze yerleştirirse, Rusya'nın menzili Avrupa'nın tamamını kapsayacak füzeler konuşlandıracağını' belirtti.

Washington'daki Stimson Merkezi'nde konuşan Rusya'nın ABD Büyükelçisi Anatoliy Antonov "Washington'ın Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekilme kararından dolayı büyük endişe duyduklarını, ABD'nin böylece Avrupa'daki müttefiklerinin topraklarına füzeler konuşlandırabileceğini" belirtti.

Antonov, "Bu çok önemli bir mesele, zira INF'yi henüz imzalamadığımız 1987 öncesindeki döneme dönebiliriz. Taktik nükleer silahlardan, orta ve düşük menzilli füzelerden bahsettiğimizde Rusya ve Avrupa ülkelerinin güvenliği söz konusu. INF'nin ABD'nin güvenliği ile bir ilgisi yok, zira bahse konu sistemler ABD topraklarına ulaşamaz. Önemli olan INF'nin bozulmasından sonra kimin kaybedeceğini anlamak, ki bu da Avrupa ülkeleri" ifadelerini kullandı.

Antonov, "INF'den çıkmasının ardından ABD Avrupa'ya füze konuşlandırabilir. Bu durumda menzili Avrupa'nın tamamını kapsayan füzeler konuşlandırırız" dedi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.