Putin: ABD Avrupa'ya füze yerleştirirse aynı şekilde karşılık veririz

Putin: ABD Avrupa'ya füze yerleştirirse aynı şekilde karşılık veririz

Rusya Devlet Başkanı Putin, Orta Menzilli Nükleer Güçler Anlaşması'nın (INF) askıya alınmasının ardından ABD'nin Avrupa'ya füze yerleştirmesi halinde aynı hamleyle karşılık vereceklerini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'yi, Orta Menzilli Nükleer Güçler Anlaşması'ndan (INF) çekildikten sonra Avrupa'da kısa ve orta menzilli füzeler konuşlandırmaması yolunda uyardı.

Bunun kendileri için ciddi bir güvenlik tehdidi olduğunu vurgulayan Putin, ABD'ye bu durumda, "aynı şekilde" yanıt vereceklerini söyledi.

Putin, ABD'yi kastederek, Avrupa'ya orta menzilli füze konuşlandırılmasına, sadece füzelere ev sahipliği yapan Avrupa ülkelerini değil, "karar merkezlerini hedef alarak yanıt vereceklerini söyledi.

Rusya lideri, Parlamento'da yaptığı yıllık konuşmada, Rusya'nın çatışma peşinde koşmadığını ve ABD'nin INF Anlaşması'ndan çekilmesine tepki olarak Avrupa'da füze konuşlandıran ilk taraf olmayacağını belirtti.

Ancak Putin, ülkesinin herhangi bir füze konuşlandırma kararına yanıtının kararlılıkla verileceğini söyledi ve Amerikalı siyasetçilerin herhangi bir adım atmadan önce riskleri hesaplaması gerektiğini vurguladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.