İngiltere, Almanya ve Fransa İran'a yaptırım uygulanmasına karşı çıktı

İngiltere, Almanya ve Fransa İran'a yaptırım uygulanmasına karşı çıktı

İran ile Batı arasında 2015 yılında yapılan nükleer anlaşmanın Avrupalı 3 taraf ülkesi ortak bir açıklama yaptı.

İran ile anlaşmaya imza koymuş olan İngiltere, Almanya ve Fransa ortak bir açıklama yaparak, ABD'nin İran'a yönelik BM yaptırımlarının yeniden uygulamaya sokulması girişimine destek vermeyeceklerini duyurdular. Ortak açıklamada, İran'dan da anlaşmanın şartları ile uyumsuz tüm eylemlerinden geri dönmesi ve gecikmeden anlaşmaya tam uyum göstermesi istendi.

Foreks'in haberine göre, AB Komisyonu'nun dış politikadan sorumlu üyesi Josep Borrell, İran nükleer anlaşması olarak bilinen Ortam Geniş Kapsamlı Eylem Planı'na (JCPOA) bağlı olmaya devam ettiğini söyledi.

Borrell, "JCPOA Ortak Komisyonu'nun koordinatörü olarak İran nükleer anlaşmasının tüm taraflarca tam olarak uygulanmasını sağlamak için mümkün olan her şeyi yapmaya devam edeceğim" diye konuştu.

Borrell, ABD'nin İran'a yönelik tüm BM yaptırımlarının yeniden uygulamaya konması çabalarını da reddetti ve ABD'nin 8 Mayıs 2018'de anlaşmadan tek taraflı olarak çekildiğini hatırlattı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.