İngiltere Başbakanı İstifa Etti

İngiltere Başbakanı İstifa Etti

İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı sonrası görevinden istifa edeceğini açıkladı.

İngiltere'nin referandumunda Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı çıkması sonrası gözlerin çevrildiği Başbakan David Cameron'dan ilk açıklama geldi.

Cameron, referandum sonuçlarının İngiltere halkının hayatında ani bir değişiklik yaratmayacağının altını çizdi. Yakın bir tarihle referandum sonuçlarının değerlendirilmesi için İskoçya ve İrlanda yönetimleriyle bir araya geleceğini de söyleyen Cameron, "Büyük Britanya'nın çıkarlarını koruyacak yeni bir yol haritası çizilecek" dedi.

Cameron şöyle devam etti:

"İngiltere'nin AB ile daha güçlü olduğunu düşünüyorum. Kendimizi AB ile müzakere sürecine hazırlamamız lazım."

DAVID CAMERON İSTİFA ETTİ

Cameron, referandum sonuçları nedeniyle görevinden ayrılma kararı aldığına açıkladı. Cameron, "Artık bu geminin kaptanı ben olmamalıyım. AB'den ayrılma sürecini yeni bir başbakan yürütmelidir" dedi. 

Cameron, görevine 3 ay daha devam edeceğini bu süre zarfında İngiltere halkının kararını Avrupalı liderlere kendisinin vereceğini daha sonra da görevini devredeceğini söyledi. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.