İngiltere Başbakanı May'den yeni hamle: Brexit ertelenebilir

İngiltere Başbakanı May'den yeni hamle: Brexit ertelenebilir

İngiltere Başbakanı Theresa May, ülkesinin Avrupa Birliği'nden (AB) bir anlaşma olmadan çekilmesini önlemek için Brexit'in tarihinin ertelenmesini önerecek.

Bloomberg News'un haberine göre Britanya Başbakanı Theresa May, Britanya'nın Avrupa Birliği'nden bir anlaşma olmadan ayrılmamasını sağlamak için Brexit tarihini ertelemeye yönelik bir planı değerlendiriyor.

Konuya yakın bir kaynağa göre May, 29 Mart olan Brexit tarihinin ötelenmesini bugün yapılacak olan kabine toplantısında gündeme getirecek. Kabine toplantısında varılacak sonucu ise günün ilerleyen saatlerinde Avam Kamarası'nda yapacağı konuşmada parlamenterlere açıklayacak.

Ancak Brexit tarihinin ötelenmesi May açısından büyük bir siyasi  kumar olacak. May'in vereceği bu karar ekibi içindeki AB yanlısı bakanların istifa etmelerinin önüne geçecek ancak, AB içinde kalınması karşıtı Muhafazakar Parti üyesi parlamenterlerin hükümete karşı adımlar atmalarının yolunu açacak.

Sky News'un isminin açıklanmasını istemeyen bir bakana dayandırdığı haberine göre, Başbakan May'in 13 Mart'ta kadar parlamentodan bir Brexit anlaşması için onay alamaması halinde, bakanlar ve parlamenterler May'den Brexit'i ertelemesini ve anlaşmasız Brexit olasılığını dışlamasını isteyecekler.

May önceki gün yaptığı açıklamada, söz verdiği Brexit anlaşmasını 12 Mart'ta parlamentoya sunacağını ifade etmiş ve 29 Mart olan Brexit tarihini ötelemenin parlamentodaki tıkanıklığı açmanın yolu olamayacağını savunmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.