İngiltere ve AB arasında Brexit görüşmesi

İngiltere ve AB arasında Brexit görüşmesi

İngiltere Başbakanı May ve Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker dün bir araya gelerek Brexit anlaşması içindeki 'backstop' maddesini masaya yatırdı.

İngiltere Başbakanı Theresa May ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker Brexit görüşmesinde iki İrlanda arasında ‘katı sınırların’ oluşmasını engellemek için ne gibi önlemler alabileceklerini tartıştı. Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, Juncker ve May'in Brexit planında AB ve Birleşik Krallık arasındaki en büyük anlaşmazlık olan ‘backstop’ maddesinin ileride yerine geçebilecek alternatif düzenlemeleri görüştükleri belirtildi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapılan detaylı görüşmenin ‘yapıcı’ geçtiğini söyleyen Başbakan May, basın açıklamasında, "backstop kördüğüm"ünü çözmekte adım attıklarını fakat yasal düzenlemelerle güvence altına alınması için az zamanlarının kaldığını belirtti.

Birleşik Krallık’ın Brexit planı kapsamında 29 Mart’ta AB’den çıkması bekleniyor. Diğer yandan uzmanlar, İngiliz parlamentosunun bir aydan daha az sürede, 21-22 Mart’ta yapılacak AB zirvesi öncesinde, ‘kördüğüm haline gelen sorunları’ çözümleyerek AB ile anlaşmaya varması gerektiği görüşünde.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.