İngiltere Başbakanı, Veliaht Prens'le görüşmek istiyor

İngiltere Başbakanı, Veliaht Prens'le görüşmek istiyor

İngiltere Başbakanı Theresa May, G20 zirvesinde Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman’la görüşmek istiyor.

İngiltere Başbakanı Theresa May, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili olarak, Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman’la, Arjantin’deki G20 zirvesinde görüşmek niyetinde.

Buenos Aires’e giderken uçakta açıklamalarda bulunan İngiltere Başbakanı May "tam anlamıyla şeffaf, neler olduğunu ortaya koyacak ve sorumluların net olarak ortaya çıkarılacağı bir soruşturma yürütüldüğünü görmek istediğini" söyledi.

Kesinleşmiş değil

İngiliz The Guardian gazetesi, Başbakanlık yetkililerinin İngiltere Başbakanı’yla Suudi Veliaht Prens arasında kesinleşmiş bir resmi görüşmenin olacağını henüz doğrulamadıklarını yazdı.

Suudi rejimi ve Veliaht Prens’i eleştiren yazılar kaleme alan Suudi asıllı gazeteci Cemal Kaşıkçı, geçen ay İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluk binasına girdikten sonra bir daha dışarı çıkamadı.

Suudi yönetimi Veliaht Prens Selman’ın Kaşıkçı’nın öldürülmesinde bir rolü olduğunu reddediyor. ABD Başkanı Donald Trump da Suudilere destek vermiş ve bu konuda henüz yanıtlanması gereken sorular olduğunu söylemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.