İngiltere Başbakanı'ndan Brexit için 3 seçenek

İngiltere Başbakanı'ndan Brexit için 3 seçenek

İngiltere Başbakanı Theresa May, AB'den çıkış konusunda sunulan anlaşmayı oylamadan önce parlamento üyelerinin önünde üç seçenek olduğunu belirtti.

İngiltere Başbakanı Theresa May, Avrupa Birliği’nden (AB) çıkış (Brexit) konusunda sunulan anlaşmayı oylamadan önce parlamento üyelerinin önünde, ‘anlaşmayı onaylama, anlaşmaya varmaksızın AB’den ayrılma ya da hiç ayrılmama’ olmak üzere üç seçenek olduğunu söyledi.

BBC Radyo’ya demeç veren May, parlamentoya Kuzey İrlanda sorununun çözümlenmesinde daha büyük bir rol vermesi konusunda milletvekilleri ile konuştuğunu dile getirerek, bu konuda daha fazla detay vermedi.

"Parlamentodaki bazı üyelerin, Brexit sürecini engellemeye çalıştıklarını ve Brexit ile ilgili başka bir referandum yapılmasının doğru bir yol olduğunu düşünmediğini" aktaran May, “Önümüzde üç seçenek var; Bunlardan ilki AB’den bir anlaşma ile ayrılmak, diğerleri ise anlaşmaya varmaksızın ayrılmak ya da hiç ayrılmamak" diye konuştu.

May, radyo programında konuya ilişkin sözlerini şu ifadelerle sürdü; “Avam Kamarası’nda, Brexit’i engellemek isteyen ve İngiliz halkının oylarını yok sayacak kişiler olduğu açıkça görülüyor. Bu doğru değil.”

"Martta anlaşmasız ayrılığa hazır olacağız"

İngiltere'nin yeni Brexit Bakanı Stephen Barclay ise, bugün bir açıklama yaparak, “İngiltere, Mart ayında anlaşmaya varmadan dışarı çıkmaya hazır olacak. Ama çok çalışmak gerekiyor" şeklinde bir yorumda bulundu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.