May: Brexit reddedilirse hükümet düşebilir

May: Brexit reddedilirse hükümet düşebilir

İngiltere Başbakanı Theresa May, Brexit anlaşmasının parlamentoda reddedilmesi halinde ülkede belirsizliğin baş göstereceği ve erken seçime gidilebileceğini söyledi.

İngiltere Başbakanı Theresa May, 11 Aralık'ta parlamentoda oylanacak olan İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasını düzenleyen Brexit anlaşmasının reddedilmesinin hükümeti düşürebileceğini ve ülkeyi erken seçime götürebileceğini söyledi.

Daily Mail gazetesine konuşan May, Brüksel ile yapılan Brexit anlaşmasının parlamentoda kabul görmemesinin ülkeyi derin bir belirsizliğe ve alışılmadık bir duruma sürükleyeceğini belirtti. May, bu durumda ayrılığın gerçekleşemeyebileceğini veya anlaşmasız bir ayrılık riskinin doğacağını ifade etti.

Hükümetinin geleceğiyle de ilgili uyarıda bulunan May, "Ülkeye bedeli ne olursa olsun genel seçimlere gitmekten başka hiçbir şey düşünmeyen bir muhalefet lideri var. Jeremy Corbyn'in iktidara uzanması bence göze almamamız gereken bir risktir" diye konuştu.

Aralarında iktidar milletvekillerinin de olduğu çok sayıda parlamento üyesi, hükümetin AB ile imzaladığı İngiltere'nin Birlik'ten ayrılmasını düzenleyen anlaşmanın şartlarına karşı çıkıyor. Bu nedenle Brexit'in reddedilme ihtimalinin yüksek olduğu düşünülürken, İngiltere basınına göre kabine üyeleri oylamanın ertelenmesi için May'e baskı yapıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.