İngiltere, göçmen krizinin sürdüğü Belarus-Polonya hattına asker gönderiyor

İngiltere, göçmen krizinin sürdüğü Belarus-Polonya hattına asker gönderiyor

İngiltere, Polonya-Belarus sınırındaki göçmen krizinde Polonya’ya destek amacıyla 10 kişilik bir askeri tim gönderme kararı aldı.

İngiltere Savunma Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği (AB) topraklarına geçmeye çalışırken mahsur kalan göçmen gruplarının bulunduğu Belarus sınırının güçlendirilmesine yardımcı olmak için Polonya'ya yaklaşık 10 askerden oluşan bir tim gönderdi.

Bakanlık, bu şekilde Polonya’ya “mühendis desteği” sağlamayı amaçladığını bildirdi. Perşembe gününden beri sahada olan kuvvetlerin çitleri onarması veya güçlendirmesi bekleniyor.

Polonya yönetimi, sınırı jiletli tellerle güçlendirmek için binlerce asker, askeri teçhizat ve çevik kuvvet polisi göndermişti.

AB liderleri Belarus lideri Alexandr Lukaşenko'nun binlerce göçmeni ülkenin Polonya sınırına itmesini “hibrit savaş” olarak nitelendiriyor.

İki ülke sınırında sıkışan binlerce göçmen, soğuk hava koşulları ve açlıkla mücadele ediyor.

Kaynak: K24

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.