'İngiltere Rus saldırısına karşı önlem alıyor'

'İngiltere Rus saldırısına karşı önlem alıyor'

İngiltere'nin Rusya'dan olası bir saldırı gelmesi durumunda Kremlin'de elektrikleri kesebileceği bir siber saldırı üzerinde çalışmaya başladığı aktarıldı.

İngiltere Savunma Bakanlığı, Moskova’dan olası bir saldırı gelmesi durumunda, Kremlin’in elektriğinin kesilebileceği siber bir saldırı üzerinde çalışmalara başladı.

The Sunday Times gazetesinin güvenlik kaynaklarından aktardığı bilgilere göre, nükleer savaş başlıklarına sahip füzelerin kullanılması dışında, Rusya’nın saldırılarıyla başa çıkacak silah gücüne sahip olmaması İngiltere’nin endişelenmesine neden oluyor. İngiliz yetkililerin Rusya ile çatışma olasılığının hızla artmasından endişelendiklerini belirten kaynaklar, bu yüzden siber saldırı yeteneklerini artırmaya yönelik çalışmalar yapıldığının altını çizdi. Bu siber saldırıların arasında Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan hükümet binası Kremlin Sarayı’nın elektriğinin kesilmesi fikri de yer alıyor.

İngiliz hükümetinin bu konuda, Rusya’nın muhtemel bir saldırısına cevap olarak, nükleer silahların tek alternatifinin siber saldırıların olduğu sonucuna vardığı belirtiliyor.

Öte yandan İngiliz ‘Daily Mail’ gazetesine göre bu hafta sonu, Rus ordusuyla olası bir çatışmaya hazırlanmak için yapılan son on yılın en büyük askeri tatbikatına 5 bin 500 İngiliz askeri katıldı.

Rusya son dönemde Hollanda merkezli Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nün (OPCW) iddiaları gibi bir takım batılı ülkelerinin siber saldırı yaptığı suçlamalarına maruz kalmıştı. Moskova, suçlamaları reddederken, Kanada da Rusya’ya benzer suçlamalarda bulunmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.