İngiltere'de askeri üssü gözetlediği belirtilen Rus gazeteciye soruşturma

İngiltere'de askeri üssü gözetlediği belirtilen Rus gazeteciye soruşturma

İngiltere'de bir askeri üsse yakın noktada gizli çekim yapan Rus Devlet Televizyonu'nun Londra temsilcisi Timur Siraziev hakkında inceleme başlatıldı.

İngiliz medyasına göre, Rus Devlet Televizyonu'nun Londra temsilcisi Timur Siraziev, başkent Londra'nın 100 kilometre güneybatısındaki Berkshire'da bulunan ve istihbarat birimleri MI5, MI6 ve SAS'la birlikte faaliyet gösteren, psikolojik ve elektronik harp konularında uzman 77'inci Tugay'ın dışındaki dikenli tellere yaklaştı.

Bu sırada kameramanı arabanın içinde gizli çekim yapmaya devam etti.

Üst düzey bir İngiliz güvenlik görevlisi, "Siraziev'in şüpheli davranışları ve faaliyetleri, üssün güvenlik sistemleri tarafından an be an izlendi" dedi.

"Böyle faaliyetleri gördüğünüz yerde bildirin"

İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson yaptığı açıklamada, "Üslerimizin ve personelimizin güvenliğini son derece ciddiye alıyoruz. Halkımızdan talebimiz de, herhangi bir askeri üssün içinde veya etrafında şüpheli davranışlar sergileyen birini görürlerse, acilen polise ihbar edilmesi" ifadelerini kullandı.

İstihbarat faaliyeti yapmakla suçlanan Siraziev'in yüksek güvenlikli üssün çevresindeki tel örgüleri birkaç defa aştığı, yine park halindeki aracın ön koltuğunda oturan kameraman Dmitry Volkov'un da çekim yaptığının belirlendiği ifade edildi.

Hadisenin 21 Kasım'da gerçekleştiği bildirilirken askeri üslere olası istihbari faaliyetlere karşı teyakkuzda olunması çağrısında bulunuldu. Rus muhabir ve kameramanının isim ve fotoğrafları ve araçlarının plaka numaraları da gönderilerek uyanık olunması istendi.

İngiltere: Rusya, IŞİD'den çok daha tehlikeli

Londra - Moskova hattında ilişkiler, Salibury'de Sergey Skripal ve kızı Yuliya Skripal'a yönelik kimyasal içerikli Novichok saldırıdan bu yana zaten oldukça gergin. Rus muhabirin Berkshire'daki askeri üssün önünde yaptığı gizli çekim ise ilişkileri yeniden gerebilir.

Bu arada İngiltere Genelkurmay Başkanı General Mark Carleton-Smith, verdiği bir mülakatta, "Rusya'nın, İngiltere'nin ulusal güvenliğine IŞİD'den çok daha büyük bir risk" teşkil ettiğini söylemişti.

Ülkesinin Moskova'nın tehditlerini cevapsız bırakmayacağını belirten Smith, "Rusya özellikle geleneksel olmayan siber, uzay ve denizaltı savaşı gibi alanlarda Batılı ülkelerin güvenlik açıklarını araştırmak için sistematik bir çaba sarf ediyor." ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.