"Rusya İngiltere topraklarında kimyasal silah kullandı"

"Rusya İngiltere topraklarında kimyasal silah kullandı"

İngiltere dış istihbarat teşkilatı MI6'in başkanı Younger, Rusya'nın İngiltere topraklarında askeri amaçları kimyasal kullandığını ve bundan vazgeçmeleri gerektiğini söyledi.

İngiltere dış istihbarat teşkilatı MI6'in başkanı Alex Younger, Rusya'nın İngiltere topraklarında askeri amaçları kimyasal kullandığını ve bundan vazgeçmeleri gerektiğini söyledi.

Younger, Rusya'nın Batı'yı hafife almaması gerektiğini belirtti.

Younger, göreve getirildiği 2014 yılından sonra ikinci kez basının ve kamuoyunun önünde bir toplantıda konuşma yaptı.

İskoçya'da St. Andrews Üniversitesi'nde öğrenci ve akademisyenlere seslenen Younger, Rusya'nın Batı ile daimi bir çatışma halinde olduğunu ifade etti.

"Rusya bundan vazgeçsin"

MI6 Başkanı, "Rusya İngiltere topraklarında askeri amaçlı kimyasal silah kullanmıştır. Sonuçlarından ne fayda sağlarsa sağlasın, Rus devletinin, bu faaliyetlerine son vermesinden yanayız, bunun için aldığı riske değmez." şeklinde konuştu.

"Rusya'yı istikrarsızlaştırmaya çalışmıyoruz"

Younger, "Rusya'yı veya istikrarımıza kastetmeye niyetli diğer devletleri uyarıyorum. Bizim veya müttefiklerimizin kararlılığımızı ve kapasitemizi hafife almayın. Rusya'nın bizi istikrarsızlaştırma çabasına rağmen biz böyle bir uğraş içinde değiliz, gerilim istemiyoruz." dedi.

Alex Younger ayrıca eski Rus ajan Sergey Skripal'in İngiltere'nin Salisbury şehrinde kızıyla birlikte Noviçok adlı sinir gazıyla suikaste uğramasının ardından Rus diplomatlarının İngiltere ve müttefik ülkelerden sınır dışı edildiğini hatırlattı ve bunun Rusya'nın istihbarat kapasitesini önemli ölçüde zayıflattığını da iddia etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.