İngiltere 'Soğuk Savaş tekniklerine' geri dönecek

İngiltere 'Soğuk Savaş tekniklerine' geri dönecek

İngiltere Savunma Bakanı Williamson, düşman ülkelerin kabiliyetlerini sürekli olarak değerlendirebilmek için bakanlık içerisinde sabit bir kurum kurmayı planladıklarını belirtti.

"Rusya, İran ve Çin gibi düşman ülkelerin imkan ve kabiliyetlerini sürekli olarak değerlendirmek için bakanlık içinde kalıcı birim kurma çalışmaları yürüttüğünü" belirten Williamson, "bu birimin İngiliz ordusunun tehditlere karşı koyma kabiliyetini de değerlendireceğini" kaydetti.

Rus denizaltıların Arktik'teki faaliyetlerini neredeyse Soğuk Savaş dönemindeki seviyeye çıkarması sonrası Norveç'in Arktik programı kapsamında deniz piyade birliklerinin hazırlık çalışmalarının yoğunlaştırıldığını ifade eden Williamson, bunun yanında İngiliz savaş gemilerinin, denizaltılarının ve helikopterlerinin modernize edilmesinin planlandığını vurguladı.

Williamson, saldırı nitelikli siber operasyonları da yeni birim kapsamında daha dikkatli şekilde ele alacaklarını sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.