İngiltere'nin tahtı sallandı: Rusya silah sanayisinde dünya ikincisi

İngiltere'nin tahtı sallandı: Rusya silah sanayisinde dünya ikincisi

Rusya, 2002 yılından beri dünyada ikinci olan İngiltere'yi geçerek silah sanayisinde ikinci sıraya yükseldi.

 10 Aralık'ta Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) tarafından yayınlanan rapora göre Rusya, İngiltere'yi geçerek dünyanın en büyük ikinci silah üreticisi oldu. 

SIPRI'ye bağlı bir araştırmacı olan Siemon Wezeman tarafından yapılan açıklamaya göre Rus şirketler 2011 yılından bu yana silah satışında büyük bir artış yaşadı. Bu aynı zamanda Rusya'nın silahlı kuvvetlerini modernize etmek için gerçekleştirdiği silah tedariği ile paralellik gösteriyor." 

Yayınlanan rapora göre 2017 yılı itibariyle Rusya dünyanın önde gelen 100 silah üretim ve askeri hizmet şirketi arasında yer alan 10 şirkete sahip. Bu da satışların yüzde 9.5'ine denk geliyor. Söz konusu 10 Rus şirketinin toplam satış hacmi 37.7  milyar dolar.

İngiltere 2002 yılından bu yana listede ikinci sırada yer alıyordu. Listenin ilk sırasında ise, ilk 100'de 42 şirket ve 226.6 milyar dolarla Amerika Birleşik Devletleri bulunuyor. İlk 100 şirketin toplam satış hacmi ise 398.2 milyar dolar. Bu oran geçtiğimiz yıla göre yüzde 2.5 artış göstermiş durumda.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.