İngiltere sokaklarında YPG propagandası

İngiltere sokaklarında YPG propagandası

Güney Londra bölgesinde bulunan otobüs duraklarına YPG saflarında savaşırken öldürülen Anna Campbell'in posterleri asıldı..

Güney Londra bölgesinde bulunan otobüs duraklarına PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG saflarında savaşırken öldürülen Anna Campbell'ın posterleri asıldı..

Posterde, YPG üyesinin Afrin'e gitmek ve "faşizme karşı savaşmak"tan gurur duyduğunu vurgulayan sözlerinin yer alması dikkat çekti. Campbell, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 15 Mart'ta Afrin'de öldürülmüştü..

1-004.jpeg

Bir diğer posterde yer alan "Tüm insanlık için barbarlığa karşı mücadele ediyoruz" ve "Afrin'i savun" cümleleri de İngiltere'de YPG lehine yürütülen propagandayı gözler önüne serdi.

İngiltere'de tesisatçı olarak çalışan Anna Campbell'in (26), geçen yıl mayıs ayında Suriye'ye giderek örgüte katıldığı biliniyor.
Campbell YPG saflarında öldürülen sekizinci İngiliz vatandaşı ve ilk kadın İngiliz YPG'li oldu..

2-002.jpeg

Merkezi Londra'da bulunan düşünce kuruluşu Henry Jackson Society, geçen ağustos ayında "Unutulan Yabancı Savaşçılar: Suriye'de PKK" başlıklı bir rapor yayımlamıştı.

Raporda, İngiliz makamları YPG safına yeni katılımları önleyecek tedbirler almaya, katılanları da yakından izlemeye ve gerekli hallerde hakkında kovuşturma yapmaya davet edilmişti. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.