YPG: 11 Eylül'ü organize eden isimlerden birini yakaladık

YPG: 11 Eylül'ü organize eden isimlerden birini yakaladık

PKK'nın Suriye uzantısı YPG, 11 Eylül saldırılarının planlanmasına yardımcı olduğu iddia edilen bir ismi yakaladığını iddia etti.

PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG güçleri, 11 Eylül saldırılarının planlanmasına yardımcı olduğu iddia edilen Suriye doğumlu bir kişiyi gözaltına aldıklarını söyledi.

11 Eylül 2001 tarihinde ABD'de yapılan saldırıya yardım ettiği gerekçesiyle suçlanan Suriye doğumlu bir Alman vatandaşı, üst düzey bir YPG'li yetkilinin Çarşamba günü AFP'ye aktardığına göre Suriye'de gözaltına alındı.

YPG'li isim, "Muhammed Haydar Zammar, Suriye'nin kuzeyinde yakalandı ve şu an sorgulanıyor" şeklinde konuşarak daha fazla detay vermedi.

ABD Suriye rejimine teslim etmişti

Ellili yaşların ortasında olan Zammar, 11 Eylül saldırısında eylemcileri organize etmekle suçlanmıştı.

Aralık 2001 tarihinde CIA ajanlarının da içinde bulunduğu bir operasyonla Fas'ta yakalandı. Yakalandıktan 2 hafta sonra Suriye rejimine teslim edildi.

Suriye mahkemesi Zammar'ı 2007 yılında Müslüman Kardeşler'e üye olduğu gerekçesiyle 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Böyle bir suç o zamanlar ölümle bile cezalandırılabiliyordu.

Ancak dört yıl sonra Suriye'de protestolar başladı. Esed rejimi sokakları yatıştırmak için bir genel af çıkardı. Bir çok kişi bu süreçte ya hapishaneden salındı ya da cihat yanlısı gruplara katılmak için hapishaneden kaçtı. 

Çarşamba günü AFP'ye konuşan YPG yetkilisi, Zammar'ın Suriye'de hangi grubun üyesi olarak aktif şekilde savaşıp savaşmadığını söylemedi.

ABD Savunma Bakanlığı, Zammar'ın yakalanmasını doğrulayacak bir bilginin olmadığını ancak konuyla ilgilendiklerini açıkladı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.