'11 Eylül'ün yaşayan faili' Almanya'dan sınır dışı edildi

'11 Eylül'ün yaşayan faili' Almanya'dan sınır dışı edildi

Almanya, 11 Eylül saldırılarının planlanmasına yardım ettiği gerekçesiyle hapis yatan Münir el Mutasaddık'ı sınır dışı ederek memleketi Fas'a yolladı.

Almanya, '11 Eylül saldırılarının planlanmasına yardım etme' suçundan hapis yatan Münir el Mutasaddık'ı sınır dışı etti.

Memleketi Fas'a gönderilen Mutasaddık, "toplu katliama yardımcı olma" suçundan 2007 yılında yargılanmış ve 15 yıl hüküm giymişti. Cezası Ocak 2019'da dolacak olan Fas uyruklu Mutasaddık, bir daha Almanya'ya ayak basmaması şartıyla erken tahliye edildi.

Hamburg cezaevinden gözleri kapalı ve kelepçeli bir şekilde çıkarılan mahkum, Frankfurt Havalimanı'ndan tarifeli uçakla ülkesine yollandı.

44 yaşındaki Mutasaddık, yaklaşık 3 bin kişinin öldüğü 11 Eylül olayları ile ilgili hüküm giyen ilk isimdi.

Hamburg Eyaleti İçişleri Bakanı Andy Grote, Mutasaddık'ın sınır dışı edilmesiyle ilgili, "Ülkeden ayrıldığını duymak bizi memnun etti. Hamburg için bu sayfayı artık kapatabiliriz." yorumunu yaptı.

2007'de görülen duruşmalarda, Mutasaddık'ın avukatları suçlamaları reddetmiş, savcılık ise söz konusu şahsın, aralarında saldırıyı düzenleyen isimlerden Muhammed Atta'nın da bulunduğu hücrenin finans işlerini yürüttüğünü savunmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.