"El Kaide, 11 Eylül saldırıları fikrini Star Wars'tan aldı"

"El Kaide, 11 Eylül saldırıları fikrini Star Wars'tan aldı"

78 yaşındaki Kanadalı yazar, El Kaide'nin İkiz Kuleler'e saldırı düzenleme fikrini Star Wars filminden aldığını savundu.

Popüler kültürün gerçek hayatı nasıl etkilediğine ilişkin görüşlerini paylaşan yazar Margaret Atwood, 11 Eylül saldırıları fikrinin Hollywood'dan çıktığını savundu.

Dizi uyarlaması Türkiye'de de yayınlanmakta olan Handmaid's Tale adlı dispotik romanın yazarı Margaret Atwood, Hollywood yapımı ünlü film serisi Star Wars hakkında çarpıcı bir değerlendirmede bulundu.

78 yaşındaki Kanadalı yazar, Variety dergisine verdiği röportajda, popüler kültürün gerçek hayat üzerindeki güçlü etkisinden bahsederken, El Kaide'nin İkiz Kuleler'e saldırı düzenleme fikrini Star Wars filminden aldığını savundu.

'Damızlık Kızın Öyküsü' adıyla Türkçe'ye de çevrilen Handmaid's Tale'ın 2000 yılındaki opera uyarlamasının İkiz Kuleler ve birtakım cisimlerin havaya uçtuğunu gösteren sahneyle başladığını belirten Atwood, "Saldırının ardından o kısmı çıkarmak zorunda kaldılar. Bu tüylerinizi ürpertmiyor mu?" dedi.

'TEK FARK, STAR WARS'TA KURTULUYORLAR'

Sözlerine devam eden yazar, "Merak etmeyin, fikri benim operamdan değil Star Wars'tan aldılar" ifadelerini kullandı.

Atwood, Star Wars serisinin ilk filminden bir sahneyi anımsatarak, "İki kişi bir şeyin ortasından uçakla geçiyor ve onu havaya uçuruyorlardı. Tek fark Star Wars'ta bu kişiler kurtuluyorlar" dedi.

El Kaide tarafından 11 Eylül 2001'de ABD'nin New York kentindeki İkiz Kuleler'e düzenlenen saldırılarda yaklaşık 3 bin kişi hayatını kaybetmişti.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.