Suudi Arabistan'a 11 Eylül davası

Suudi Arabistan'a 11 Eylül davası

Amerikan mahkemesi 11 Eylül saldırısıyla ilgili Suudi Arabistan'a karşı açılan tazminat davasının devamına hükmetti.

New York Manhattan bölge mahkemesi 11 Eylül saldırılarında ölenlerin yakınlarının Suudi Arabistan'a tazminat davası açabileceğine hükmetti. Hakim George Daniels saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarının toplu dava başvurusunun kabul edildiğini duyurarak delil tespitine başlanması için talimat verdi.

Dava sahipleri, Suudi Arabistan'ı El Kaide'nin eylemlerine yardımcı olmakla suçlayarak 11 Eylül saldırılarının Suudi Arabistan'ın mali ve stratejik desteği sayesinde gerçekleştiğini iddia ediyor.

Suudi Arabistan'ın davanın durdurulması için yaptığı başvuru ise mahkeme tarafından reddedildi. ABD Kongresi, eski Başkan Obama'nın vetosunu iptal ederek, müttefik ülkelere karşı dava açılmasını mümkün kılan yasal düzenlemeyi onaylamıştı.

El Kaide, 11 Eylül'de İkiz Kuleler'i vurmuştu. Saldırıya katılan 19 kişiden 15'i Suudi Arabistan vatandaşıydı.

Saldırıda ölenlerin yakınları, saldırıların sorumlularından tazminat alabilmek için mahkemeye başvurmuşlardı. Manhattan mahkemesinin kararı ölenlerin aileleri, saldırıda yaralananlar ve iş yeri sahipleri olmak üzere yaklaşık 25 bin kişiyi kapsıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.