İran: Suudi Arabistan Yemen'deki hezimeti örtbas etmek istiyor

İran: Suudi Arabistan Yemen'deki hezimeti örtbas etmek istiyor

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, 'Suudi Arabistan'ın Yemen’deki hezimetini, başkalarını itham ederek örtbas etmek istediğini' söyledi.

Kasımi, Suudi yetkililerinin Yemen’e yapılan saldırılardaki ifadelerine ilişkin "Suudiler başkalarına temelsiz ve delilsiz iddialarla, Yemen savaşındaki aldıkları milyarlarca dolarlık silahlara rağmen hezimetleri ve güçsüzlüklerini örtbas etmek istiyorlar" dedi.

Kasımi, "Gerçek şu ki Suudiler ve müttefikleri, eşit olmayan bu savaşta sadece Yemen halkının direnişi ile karşılaşmış ve yenilmişlerdir" ifadesini kullandı.

Suudi Arabistanlı bir askeri yetkilinin söylemlerine de değinen Kasımi, "Bu savaş yanlısı ve sorumsuzca sözler hukuki ve uluslararası kurallara aykırıdır" dedi.

"Suudi Arabistan’ın hayallerini gerçekleştirecek konumda olmadığını" ifade eden Kasımi, "Yemen savaşından Riyad yöneticilerinin öğrenmesi gereken şey, hayal dünyasından ve kendini olduğundan daha büyük görmekten kurtulmaları, güç ile güvenliğin silah alımı ve ithal güvenlikle sağlanmayacağı idi" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.