İran'dan sert tepki: Tecrübesiz Veliaht, Saddam'ı hatırlasın

İran'dan sert tepki: Tecrübesiz Veliaht, Saddam'ı hatırlasın

İran Dişişleri Bakanlığı sözcüsü, Suudi Arabistan veliahdının sözlerine “Genç veliahdının ham açıklamaları, dünya kamuoyunu Arabistan'ın bölgedeki cinayetlerinden saptıramayacak” ifadeleriyle karşılık verdi.

İRNA'nın (İran Haber Ajansı) bildirdiğine göre İran Dişişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, gelecek 10-15 yıl içinde İran’la savaşabileceklerini açıklayan Suudi Arabistan veliaht Prensi Muhammed bin Selman’a tepki gösterdi. “Genç Prens ya savaşın ne olduğunu bilmiyor ya da İran'ın tarihini ve gücünü idrak edemiyor” ifadesini kullanan Kasımi şöyle konuştu:

"Arap kavminin akilleri ve tecrübeli Suudileri tecrübesiz veliahda, Arap dünyasının büyüklüğü iddiasında bulunan, bizzat kendisini Kadisiye serdarı zanneden ve tüm batı ve doğu güçleri ile Arap Emirliklerin desteğinde olan Saddam'ın, kendinden daha büyük ve cesur İran halkı karşısında nasıl zillete düşerek dize geldiğini öğretmeleri gerekiyor.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.