'İngiltere Suudi Arabistan'ı kınadığı gün İngiliz heyeti Riyad'da silah pazarlığı yapıyordu'

'İngiltere Suudi Arabistan'ı kınadığı gün İngiliz heyeti Riyad'da silah pazarlığı yapıyordu'

İngiltere Başbakanı May'in, Cemal Kaşıkçı cinayeti sebebiyle 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ı kınadığı gün, Riyad'a silah satışı için heyet gönderdiği ortaya çıktı.

İngiliz Daily Mirror gazetesinin, Bilgi Edinme Yasası kapsamında yaptığı başvuruyla ilgili yanıtta, Uluslararası Ticaret Bakanlığı'nın silah satışlarıyla ilgili birimi olan Savunma ve Güvenlik Dairesi'nden bir heyetin 14 ve 22 Ekim tarihlerinde Suudi Arabistan'da temaslarda bulunduğu belirtildi.

Başbakan May, üst düzey heyetin Riyad'daki ikinci görüşmesini yaptığı gün, "Suudi Arabistan'ı en güçlü şekilde kınadıklarını" açıklamıştı.

Dışişleri Bakanı Hunt: Değerlerimize aykırı

Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt da, aynı gün parlamentodaki konuşmasında Suudi Arabistan'a verilecek karşılığı değerlendirdiklerini belirterek "Duyduğumuz dehşet verici haberler değerlerimize temelden aykırıdır ve gerçek çıkması halinde buna göre davranacağız" demişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.