İngiltere ve Avrupa Birliği arasındaki Brexit anlaşması onaylandı

İngiltere ve Avrupa Birliği arasındaki Brexit anlaşması onaylandı

İngiltere ve Avrupa Birliği arasında süren Brexit sürecinde anlaşma onaylandı

Avrupa Birliği ve Birleşik Krallık arasında aylardır süren Brexit pazarlığı Brüksel'de bugün imzalanacak anlaşma ile yeni bir safhaya geçiyor.

İngiltere Başbakanı Theresa May 27 Avrupa Birliği devlet ve hükümet başkanları ile olağanüstü zirve kapsamında bir araya geliyor. Avrupa'nın dört bir tarafından gelen gazetecilerin yakından takip ettiği zirvede üzerinde daha önce anlaşılan iki metnin onaylanması bekleniyor.

Brexit anlaşması ve siyasi deklarasyon imzalanacak

Zirvede hem Brexit anlaşmasına hem siyasi deklarasyona imza atılması bekleniyor. AB ve Birleşik Krallık müzakerecileri tarafından hazırlanan ayrılık anlaşması 585 sayfadan oluşuyor. Brexit sürecinin tamamlanmasının ardından Londra ile Brüksel arasındaki siyasi ve ticari ilişkileri belirleyecek siyasi deklarasyona da imza atılması bekleniyor.

Brexit anlaşması ve siyasi deklarasyonun imzalanmasının ardından Theresa May anlaşmanın İngiliz milletvekilleri tarafından onaylanması için büyük çaba sarfedecek zira şu anda Brexit anlaşmasına birçok milletvekili karşı çıkıyor.

Anlaşmanın parlamentolar tarafından da onaylanması gerekecek

AB ve Birleşik Krallık arasında 17 ay boyunca müzakere edilen Brexit anlaşmasının imzalanmasının ardından metnin 29 Mart 2019'da yürürlüğe girebilmesi için Avrupa Parlamentosu ve Birleşik Krallık parlamentosu tarafından da onaylanması gerekiyor.

Cumartesi akşamı Brüksel'e gelen Theresa May, "Brexit anlaşması ülkemize daha güzel bir gelecek sağlayacak ve birçok olanak sağlayacak"dedi.

Cebelitarık sorunu ise son anda çözüme kavuşturuldu.

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk attığı bir twitte "Dostlar sonuna kadar dost kalacak" ifadelerine yer verdi.

Brexit anlaşması onaylandı

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB liderlerinin Brexit anlaşmasını onayladığını açıkladı.

İngiltere ve Avrupa Birliği arasında süren Brexit sürecinde anlaşma onaylandı. Anlaşma taslağına göre İngiltere Avrupa Birliği'ne 39 milyar sterlinlik bir "boşanma ücreti" ödeyecek. 29 Mart'tan itibaren başlayacak ve 21 aylık bir geçiş dönemi olacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.