Brexit'te 'yeniden referandum' için 1 milyon imza

Brexit'te 'yeniden referandum' için 1 milyon imza

Theresa May hükümetinin Brüksel ile yaptığı anlaşmanın parlamentoda oylanmasına bir hafta kala, ikinci bir referandum yapılmasını savunanlar, bir milyon imza içeren dilekçeyi hükümete teslim etti.

 İkinci bir Brexit referandumu yapılmasını savunanlar, bir milyondan fazla imzanın bulunduğu partiler üstü bir dilekçeyi İngiliz hükümetine verdiler.

Toplanan imzalarla, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasının oylanacağı ikinci bir referandum taleplerinin ne kadar güçlü olduğunu vurgulamak istediklerini belirten Muhafazakar Parti milletvekili Justine Greening, "Vatandaşların, mevcut opsiyonlar hakkında söz sahibi olmasını sağlamak istiyoruz.” dedi.

Greening, toplanan imzaların teslim edilmesinden sonra Twitter’da yaptığı paylaşımda parlamentonun tıkandığını belirterek, “İngiltere'nin gelecek adımı konusunda sağlam bir karar alacakları yönünde insanlara güvenelim” dedi.

Yeşiller'den Lucas da, son kamuoyu araştırmalarına göre, halkın çoğunluğunun yeni bir Brexit referandumu yapılmasından yana olduğunu gösterdiğini belirtti.

Umunna da Twitter üzerinden "Brexit konusunda nasıl oy vermiş olursanız olun, kimse şu anki karmaşayı seçmedi. Bu yüzden oy pusulasından ‘kalma' opsiyonunun da bulunduğu yeni bir referanduma ihtiyacımız var” mesajını paylaştı.

Parlamento Brexit anlaşmasını 11 Aralık'ta oylayacak

İngiltere Başbakanı Theresa May ikinci bir Brexit referandumuna karşı çıkıyor. Ülkenin AB'den ayrılıp ayrılmayacağı konusunda yeniden sandık başına gidilmesi için yürütülen kampanya ise tüm partiler arasında destek gördü.

İngiltere'de parlamento, ülkenin AB'den ayrılması için hükümetin Brüksel ile yaptığı Brexit anlaşmasını 11 Aralık'ta oylayacak. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.