Brexit'te 'ikinci referandum' İngiltere için çözüm mü?

Brexit'te 'ikinci referandum' İngiltere için çözüm mü?

İngiltere'de Brexit belirsizliği devam ediyor. İngiltere Ticaret Bakanı Greg Clark'a göre ikinci bir referandum düzenlemek belirsizliğin daha da artmasına neden olacak.

 İngiltere Ticaret Bakanı Greg Clark, daha fazla belirsizliğe yol açmaktansa parlamentonun Başbakan Theresa May'in anlaşmasını desteklemesi gerektiğini belirtti.

May ise parlamentoda bir uyarı konuşması yapmaya hazırlanıyor. Avam Kamarası'nda Brexit'te gelinen durumu değerlendirecek olan ve anlaşmanın oylanmasına ilişkin yeni süreci açıklaması beklenen May'in ikinci referanduma karşı çıkmaya devam edeceği belirtiliyor.

Bu konuda sadece muhalefet değil kendi partisi içerisindeki muhalefeti de ikna etmek isteyen May, ikinci referandum olması halinde halkın güveninin kaybedileceği uyarısında bulunacak.

Brüksel tüm senaryolar için hazırlık yapıyor

İngiltere'de sadece ikinci referandum değil, genel seçim ve anlaşmasız ayrılık ihtimalleri de her zamankinden daha yoğun şekilde değerlendiriliyor. Aynı şekilde Brüksel'de de tüm senaryolara ilişkin hazırlıklar hız kazandı.

AB Komisyonu buna ilişkin 19 Aralık Çarşamba günü 'Brexit Hazırlığı Önlemleri' başlığı altında bir taslak yayınlanacağını duyurdu. Komisyon Başkanı Jean Claude Juncker'in sözcüsü bu önlemler taslağının olası tüm senaryolar için gerekli hazırlıkları işleyeceğini belirtti.

Zaman İngiltere'nin aleyhine işliyor

Brexit'i tek taraflı olarak iptal etmezse 29 Mart 2019'da birlikten çıkması gereken İngiltere'nin sürece ilişkin zamanı daralıyor. Eğer Brexit'te ne olacağı Noel ve yılbaşı tatiline girmeden kesinlik kazanmazsa sürecin İngiltere'nin aleyhine işleyeceği belirtiliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.