İngiltere yeni lazer silahı DragonFire'ı test etti

İngiltere yeni lazer silahı DragonFire'ı test etti

Lazerin 10 saniye boyunca ateşlenmesinin bir saat boyunca ısıtıcı kullanmak kadar enerji tükettiği ifade ediliyor.

İngiltere, yüksek maliyetli füzelerin yerini alabilecek yüksek güçlü bir lazer silahını bir hava hedefine başarıyla ateşledi.

Günümüzde hava savunma sistemlerinin füzeleri çoğunlukla insansız hava araçlarını düşürmek için kullanılıyor. Ancak insansız hava araçları, kendilerini düşürmek için kullanılan füzelerden kat be kat daha ucuz. Bu durumda günün sonunda yüksek bir maliyetin ortaya çıkmasına neden oluyor.

İngiltere hükümeti tarafından yapılan açıklamada, İngiltere Savunma Bakanlığı'nın Hebrides poligonunda gerçekleştirilen deneme atışında, lazerle yönlendirilen enerji silahı (LDEW) sisteminin, İngiltere'nin bir hava hedefine karşı ilk yüksek güçlü lazer silahı atışını gerçekleştirdiği belirtildi.

“DragonFire" lazer olarak adlandırılan yeni geliştirilen sistemin görüş alanı içindeki herhangi bir hedefi vurabileceği bildirildi. Menzil ise belirtilmedi.

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapp, "Bu tür son teknoloji silahlar, pahalı mühimmata olan bağımlılığı azaltırken aynı zamanda ikincil hasar riskini de düşürerek savaş alanında devrim yaratma potansiyeline sahiptir" dedi.

Açıklamada, bu silahın hedeflerini vurmak için güçlü bir ışık demeti kullanarak gövdeyi yarıp geçtiği ve savaş başlığının hedef alınması halinde ise potansiyel olarak hedefi imha edeceği veya yüksek zarar vereceği belirtildi.

Lazerin 10 saniye boyunca ateşlenmesinin bir saat boyunca ısıtıcı kullanmak kadar enerji tükettiği ifade ediliyor.

Hükümet açıklamasında, "Bu nedenle, füzelerin şu anda yerine getirdiği belirli görevlere uzun vadeli düşük maliyetli bir alternatif olma potansiyeline sahiptir" denildi.

Atış başına maliyetinin 12.7 $ (10 £) olduğu bildiriliyor.

Teknolojinin geliştirilmesi MBDA, Leonardo ve QinetiQ ile birlikte İngiltere Savunma Bakanlığı adına Savunma Bilim ve Teknoloji Laboratuarı tarafından yürütülüyor ve proje 127 milyon dolarlık (100 milyon sterlin) ortak yatırıma mâl oldu.

Ordu ve donanmanın bu teknolojiyi kendi savunma kabiliyetlerine uygulamayı düşündüğü tahmin ediliyor.

Sistemin hareket halindeki hava ve deniz hedeflerini çok yüksek bir isabetle takip etme kabiliyetine sahip olduğu bildiriliyor.

ABD donanması da benzer sistemleri destroyerlerine yerleştirmişti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.