İngiltere'de Başbakan Truss'ın istifası isteniyor

İngiltere'de Başbakan Truss'ın istifası isteniyor

Boris Johnson'ın başbakanlıktan ve parti liderliğinden istifa etmesinin ardından Muhafazakar Parti lideri olarak seçilen ve Başbakanlık makamına oturan Liz Truss'ın siyasi hamleleri tepkilere yol açıyor.

Muhafazakar Parti içerisindeki milletvekillerinin Başbakan Liz Truss'ı parti liderliğinden indirmeye çalışacağı öğrenildi.

Daily Mail'in haberine göre, Muhafazakar Parti üyesi 100'den fazla milletvekili, partinin komite başkanı Graham Brady'e Truss hakkında güvensizlik mektubunu sunma hazırlığı aşamasında.

Buna göre, milletvekilleri Brady'den Truss'ın süresinin artık dolduğunu söylemesini talep ediyor.

Brady'nin bunu yapmaması durumunda milletvekilleri komite başkanından partinin siyasi kurallarının değiştirilerek Truss'a yönelik bir güven oylamasının zemininin oluşturulmasını istiyor.

Öte yandan Muhafazakar Partisi'nden milletvekili olan Crispin Blunt, Andrew Bridgen ve Jamie Wallis, Başbakan Liz Truss'ı istifa etmeye çağırdı.

Muhafazakar Parti içerisinde Liz Truss, partinin itibarını zedelemekle ve ülkedeki ekonomik krizle mücadele edememekle suçlanıyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.