İngiltere de Ukrayna'ya gelişmiş füze sistemleri verecek

İngiltere de Ukrayna'ya gelişmiş füze sistemleri verecek

ABD'nin ve Almanya'nın ardından İngiltere de Ukrayna'ya gelişmiş füzeler hibe edeceğini açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev ve diğer bölgelere saldırılarını artırdığı bir dönemde İngiltere, Kiev yönetimine gelişmiş hava savunma sistemleri sağlayacağını açıkladı.

Rus güçlerin Ukrayna genelini hedef alan havadan ve karadan saldırıları, işgal altındaki Kırım Yarımadası'nı Rus anakarasına bağlayan Kerç Köprüsü'ne yönelik saldırıların ardından yoğunlaştı.

Söz konusu saldırıların ardından Batılı devletler, Ukrayna'ya askeri ve güvenlik yardımları artırma kararı almıştı.

Bu gelişmenin üzerine İngiltere Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, seyir füzelerini düşürme yeteneğini sahip orta menzilli AMRAAM havadan havaya füze sistemlerini Ukrayna'ya gelecek haftalarda sağlayacağı belirtildi.

Bakanlık açıklamasında ayrıca AMRAAM'ların ABD'nin Ukrayna'ya teslim ettiği Ulusal Gelişmiş Karadan Havaya Füze Sistemi (NASAMS) ile kullanılabileceği bilgisi yer aldı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, geçtiğimiz günlerde ABD'den hava savunma sistemi NASAMS'ı teslim aldıklarını açıklamıştı.

Öte yandan İngiltere, Ukrayna'ya farklı çeşitlerdeki hava savunma füzelerinin yanı sıra ek insansız hava araçları ve 18 adet obüs topu gönderileceğini ilan etti.

İngiltere'nin Rusya karşısında Ukrayna askeri birliklerine eğitimler verdiği biliniyor.

İngiltere Başbakanı Liz Truss eylül ayında Ukrayna'nın Rusya'ya karşı verdiği mücadeleye destek olarak 2023 yılı için 2,63 milyar doları Kiev yönetimine sağlanacağını bildirmişti.

Diğer taraftan Norveç ve İngiltere ortak bir girişimle Rusya'ya karşı verdiği savaşta Ukrayna'ya "Black Hornet" isimli mikro insansız hava araçları hibe edeceğini belirtmişti.

Son olarak Almanya da hava savunma sistemlerinin Ukrayna'ya teslim edildiğini duyurmuştu.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.